joi, 17 mai 2007

Cui ii folosesc implanturile de silicon?

Ce zic ele?

Motivul central pentru care ne facem noi operatii estetice este sa va mentinem voua in forma marea iluzie: ca sunteti posesorii celei mai frumoase piese vii de mobilier. Fara sa vrem sa va pacalim, pur si simplu ne-am adaptat. Va urmarim de secole cum va curg balele si vi se lateste pupila cand vedeti ceva umflat.
Va insurati greu, apoi va angajati secretare pe criterii incerte, dupa care cereti divortul. Bancurile voastre preferate contin invariabil o blonda apetisanta, dar proasta. Desi o desconsiderati total din vorbe, cum se face ca spre ea vi se indreapta mereu privirile? Probabil are darul de a nu complexa si pune in pericol o mare inteligenta.
Sunteti ahtiati dupa fotbal. Chiar si din asta putem intelege care e forma cu care doriti sa va jucati. Asadar, ce putem face? Intram in hora si dansam un pic. Un pic pe ici, un pic pe dincolo, cat sa va intretinem visul si, mai ales, fantasmele.
E doar un joc, pentru ca sunteti niste copii posesivi, care stiu numai sa intinda mana si sa ia. Am invatat toti ceva din experimentul lui Pavlov. Voi sunteti cainele care saliveaza, noi suntem mana care va hraneste, iar ceea ce este adaugat si contrafacut va ademeneste la ora potrivita, spre locul potrivit. Adica pentru totdeauna langa noi.


Ce zicem noi?

Oare pentru ca ne plac atat de mult masinile au inceput si femeile sa se doteze cu optionale? Avem Monici cu airbag, Mihaele cu faruri de xenon si Madaline cu grila din Botox. Sub acestea putem doar spera ca se mai afla un motor.
Eternul feminin se livreaza azi ca un banal produs la oferta: dai la fel, primesti 20% in plus. Noi cautam ca prostii fericirea pe pielea femeii, dar in subterane infloreste o Eva sintetica, oferindu-ne acelasi mar, doar ca din ceara. Un purgatoriu cu piftii erotice si guri umflate, din care excesele de grasime au fost aspirate, iar ultimul rand de coaste a disparut pentru a face talia de serpoaica.
Odata, pe plaja, o astfel de creatie si-a dezvelit ritualic sanii impanati, dupa care s-a lungit pe spate. Odoarele i-au ramas verticale, ca turnurile unui castel total renovat ce nu mai tenteaza niciun cuceritor. In cabinetul esteticianului intra o femeie si iese un tabel al lui Mendeleev ce umple o forma perfecta. Insa ce e perfectiunea? Nu e tot un STAS, chiar daca unul dus la apogeu?
Imi amintesc metafora lui Fanus Neagu cand descria cea mai frumoasa forma din lume: „Sanii ei erau ca doua boturi umede de caini”. Nea Fanus, nu stiu ce s-a intamplat cu femeile, dar cu cainii sigur e ceva. In curand, n-o sa vedem pe strada decat haite de pitbulli gata sa te hapaie de sub tricou.

Niciun comentariu: