luni, 17 ianuarie 2011

Cronica de film

Am vazut zilele trecute un film care m-a uns, cumva, pe suflet. Nu este genul blockbuster, nu cred ca a facut ravagii financiare in salile de cinematograf din intrega lume si, in fine, nici macar nu este o pelicula, zic eu, foarte ordonata din punct de vedere tehnic.

Insa... Povestea, povestea face toti banii. Pe scurt, un instructor de karate descopera ca sotia, care isi gasise in sfarsit de lucru, il inseala, la o petrecere organizata de firma unde trudea cu spor. Cum? Simplu. Un coleg cu hormonii la nivel de zgaraie-nori a rugat-o sa-i faca si lui o mica laba. Si ea, saraca, ce sa zica? A acceptat.

Karatistul se supara si, oarecm logic, ii da papucii. Povestea continua insipid, inodor si incolor cu incercarile eroului nostru de a uita de patanie. Intr-un final, este pe punctul de a ceda si de a mai acorda o sansa relatiei lor (si ca sa-si scoata parleala o pune sa-i faca si lui o muie mica, nu o laba, asa, ca sa se simta razbunat). Dar, pentru ca asa se intampla si-n viata, nu numai in filme, descopera in cateva zile ca panarama de nevasta-sa l-a inselat din nou. Cu cine? Cu Chuk "The Truck", idolul lui in materie de arte martiale. Adica, o adevarata lovitura sub centura neagra de taekwondo a virtuosului Stan Patitu'.

Ultima discutie dintre cei doi este aventuros de savuroasa. Baragladina incearca sa-l abureasca bagandu-i sub nas rahaturi amestecate cu parfum ranced de iubire, dragoste si alte cacaturi siropoase, insa eroul nostru, caci din acel moment putem sa-l numim erou, are o reactie pe masura: scoate verigheta de pe deget, o aseaza jos si se pisha cu o pofta nedisimulata peste ea.

Concluzia? Am mai enuntat-o pe aici: in geanta fiecarei femei zace sclipitorul ruj de tarfa.


PS. Filmul se cheama Karatistul si ruleaza pe HBO. Mai multe detalii aici:
http://www.hbo.ro/movie/karatistul_-68362

Niciun comentariu: