joi, 17 mai 2007

Femeile pur si simplu nu ”poate”

Dragi barbati,

Va rog sa nu mai cereti femeilor ceva. De fapt, nu mai cereti nimic. Va rog sa nu mai aveti pretentii. Fiindca femeile nu “poate”.

De ce nu “poate” femeile:
- fiindca sunt facute dintr-o coasta. Cat sa iasa dintr-o coasta? Da, poa’ sa iasa multa celulita, dar cata substanta cenusie poate sa existe intr-o coasta? E o coasta!
- fiindca sunt destul de multi barbati prosti care fac totul pentru ele. Si atunci, ele de ce sa mai poata?
- fiindca exista o expresie care le-a luat apararea mereu si a fost spusa in principiu de barbati: “nu poate, e femeie!”
- fiindca la scoala ele sunt invatate sa dea drumul fanteziei si sa coasa dupa cum le dicteaza sufletul (nimeni nu a zis nimic cand sufletul le-a dictat sa nu impunga decat de trei ori intr-o carpa si sa declare ca au facut un nod) si nicidecum sa imbine piese intre ele sa faca un dulap - de aici ar fi invatat cum e cu logica si cum a inchide inseamna a roti spre dreapta si a deschide spre stanga.

Ce nu “poate”:

- sa urce scarile rulante tinandu-si tartitzele pe partea DREAPTA a treptei. Acolo unde sunt doua talpici (experiment derulat de mine timp de vreo 3 luni - doar 2 barbati s-au oprit ca niste saci de cartofi pe partea stanga - acolo unde e doar o talpica)
- sa vada un obiect care le este indicat. Obiect care nu este bijuterie, machiaj, obiect de imbracaminte, masina, barbat (bun!).
- sa restarteze calculatorul pana nu intreaba “cum?” Cum adica “cum?” Prin scufundare in apa marii! Cum “cum”?
- sa flirteze fara a tzuguia din buzele pline de gloss de parca ar fi baut ulei toata ziua.
- sa aiba o aventura ca la carte pana cand nu stiu amanunte despre respectivul barbat (cum il cheama - desigur nu o sa te minta, cati ani are - de parca ii iei din ani daca i-o tragi si, desigur, daca are pe cineva - cum sa aiba? e la agatzat doar pentru ca e foarte singur si neconsolat, pfff)
- sa bata covorul, sa schimbe o piesa la masina (sau macar sa stie principalele piese ale masinii), sa bata cuie, sa plimbe cainele etc. Toate acestea sunt treburi de barbati (sa le mai suflati in fund).

Cum combatem “neputinta” lor:

Explicati-le. Spuneti-le ce si cum se face si puneti-le pe ele sa faca. Nu va lasati indusi in eroare de neputinta pe care o arata. Partial e mimata doar pentru ca voi, berbecilor, sa va enervati si sa prestati in locul lor. Nu sunt foarte proaste: daca nimeresc rujul pe buze nimeresc si shurubul in piulitza si ciocanul peste cui.

Ignorati-le. Nu opriti cand par sa aiba probleme la masina. Daca patesc de doua ori asa, a treia oara poate invata sa schimbe o roata.

Scoateti-va din vocabular expresia “E femeie!”. A vrut egalitate in drepturi. Sa o aiba! Nu exista sa o ajuti o data - ea o sa tina minte si o sa apeleze iar la tine. Nu exista sa scapi de gura ei - ea stie ca e un atu puternic si functioneaza la ambele capete. Nu exista “poate se culca cu mine” - sa se culce cu tine si apoi mai vedeti voi, asa, sau o sa ramai cu buza umflata, sau ma rog, cu ouale umflate.

P.S. Sunt femeie. O parte din cele de mai sus se aplica si la mine. Pentru faza cu in ce parte e inchis si in care deschis am cautat ceva care se insurubeaza ca sa imi pot da seama.

Va multumesc.

Niciun comentariu: