joi, 17 mai 2007

De ce sunt barbatii misogini?

Disclaimer: prezentul articol este replica al unui articol numit antimisoginism ( http://elenacoman.wordpress.com/2006/09/08/antimisoginism/ ) si nu are legatura cu persoanele din viata reala si nici nu face vreo aluzie. Este o insiruire trista a unor realitati.
Esti tanar, oarecum aratos, ai o casa frumoasa, un job bun, un salariu pe masura jobului, o masina un pic peste medie (BMW, Peugeot 407, Audi A6) dar esti singur.
Si pentru cine nu intelege este o situatie din multiplele existente.
Plin de sperantza te indrepti spre necunocut, spre locul unde poate s-ar gasi perechea ta, acea faptura minunata ce iti face inima sa iti stea in loc...
Si o gasesti, e incredibila, e diafana, are un par bogata, un zambet de 1.000.000 $, buze senzuale, trup de felina, oki de stea.
O vrei, ii spui, ea iti spune ca si ea te vrea. Dupa ceva timp va uniti destinele … si aici deja se intampla ca in Ally McBill si se zgarie discul.
Constati ca de fapt nu stie sa gateasca, sau nu vrea (nu ca e obligata sa faca asta dar daca tot sta acasa macar am pretentia ca atunci cand vin de la munca sa gasesc ceva cald de mancare si un zambet… si nu vreau sa ma duc la restaurant pentru asta), sta pe canapea toata ziua si se uita la tv, e femeie deci nu trebuie sa faca nimic, trebuie sa fie intretinuta, sa i se faca cadouri, iar pentru simplu fapt ca iti atarna de brat ca o leguma, are un decolteu care iti face toti prietenii sa saliveze si o data de 2 ori pe luna iti face favoarea si iti permite sa ii accesezi poarta de jad trebuie sa o iubesti si sa o admiri.
Nu ai voie sa te uiti pe strada dupa altele, nu ai voie sa discuti cu altele, daca tipi la ea din orice motiv plange si face isterii si “pleaca la mama”.
Vorbeste cu “Fataaaaaaa...”, poarta turquoise si cyclame, numai “toale de firma”, de parca ar stii ce e un Yves Saint-Laurent, Versace sau vreodata in viata ei a fost la vreo croitorie londoneza, sau macar pariziana.
Se da cu un nor de parfum ce omoara toate insectele pe o raza de 10 metri, are fard pe obraz cat var are casa vecinilor pe pereti.
Nu a citit vreo carte in viata ei si este mandra de asta … Am vazut in ”Friends” niste episoade in care Rachel a renuntat la o carte pentru a citi Vogue, dar fata si lucrea la una din cele mai mari companii din domeniul modei americane.
Se uita la telenovele, se trezeste la 12 ziua, dar este dama bine, face clubbing si te considera un ratat pentru ca seful tau are masina mai misto.
Deci spuneti-mi fetelor de ce trebuie sa iubim asa ceva? De ce sa nu fim misogini cand universul nostru se invarte in jurul unei asemenea creaturi?

Dragostea trece prin burta dragele mele...

(sursa: http://www.creativdragon.com/scrol/ )

Niciun comentariu: